تاریخچه شرکت مزدا / گروه بهمن خودرو


مزدا
کشور: ژاپن
شرکت مادر: فورد- ۳٫۵ %
برند: مزدا
مکان: شعبه اصلی: هیروشیما
مرکز توسعه وتحقیق: هیروشیما
کارخانه های مهم در ژاپن: هیروشبما و هوفو
کارخانه های مهم در خارج از کشور:
آتوآلینس، میشیگان ( ۵۰/۵۰ مشترک با فورد، مزدا سیکس و فورد فیوژن)


شرکت مزدا قسمتی از گروه فورد محسوب می شد. هنگامی که شرکت فورد بیشتر سهام خود را از شرکت مزدا خارج کرد، شرکت مزدا  مستقل تر شده است. با این حال شراکت استراتژیکی آنها در تسهیم پلت  فرم و پاورترین به دلیل سودآور بودن برای هر دو شرکت ادامه داشته است. در آینده نزدیک، انتظار داریم مزدا تو، مزدا تری و مزدا سیکس همچنان با مدل های فورد آمریکایی و اروپایی تسهیم کنند.
در ارتباط با اندازه، شرکت مزدا به هیچ وجه نمی تواند با تویوتا، هوندا و نیسان رقابت کند. با این وجود، با چاشنی قرار دادن ویژگی های اسپرتی به اتومبیل هایش، آنها را در دید رانندگان علاقمند جذاب کرده است. این استراتژی در ارقام فروش ثبت شده در سال های اخیر مفید واقع شده است. اصرار شرکت بر توسعه موتور های چرخشی نیز بر منحصر به فرد بودن این شرکت می افزاید.

 


تاریخچه مختصر: مزدا
شرکت مزدا در سال ۱۹۲۰ تحت عنوان “تویو کوگیو” ، اساساً برای تولید ابزارهای ماشینی تأسیس شد. در سال ۱۹۳۱ تولید کامیون های سه چرخ را آغاز کرد اما تولید اتومبیل تا سال ۱۹۶۰ که یک مینی کوپه به نام آر۳۶۰ (R360) عرضه شد، انجام نشده بود. دو سال بعد، اولین اتومبیل سواری چهار دره به نام کارول  ۳۶۰ را تولید کرد. در همین زمان تویو کوگیو اتومبیل های خود را تحت عنوان مزدا عرضه می کرد.

 

در آن زمان دولت ژاپن مصمم بود که صنعت موتور داخلی را با اجبار شرکت های کوچک به ملحق شدن به شرکت های بزرگی چون تویوتا و نیسان با ثبات تر کند. شرکت مزدا می دانست برای اینکه بتواند مستقل بماند باید دارای یک تکنولوژی پیشرفته باشد که در ژاپن منحصر به فرد قلمداد شود. شرکت موتور وانکل را برگزید. این موتور یک موتور چرخشی بود که توسط دکتر فلیکس وانکل در شرکت آلمانی ان اس یو، سازنده اتومبیل ابداع شده بود. شرکت مزدا تحت امتیاز ان اس یو به توسعه موتور وانکل به منظور قدرت و قابلیت اطمینان بیشتر پرداخت. سرانجام در سال ۱۹۶۷ موتور چرخشی برای اولین بار در اتومبیل کوپه کوسمو، که دارای ظاهری سطح بالا و دو در محدود به ژاپن بود، مورد استفاده قرار گرفت. یک سال بعد، یک موتور مشابه در مدل R100 که نمونه ای از اتومبیل سواری خانوادگی بود، عرضه شد.


صادرات به کشور آمریکا با مدل آر ایکس تو (RX-2) در سال ۱۹۷۰ آغاز شد و به دنبال آن آر ایکس تری (RX-3) و آر ایکس فور (RX-4) همگی نمونه هایی از مدل های موتور چرخشی متعلق به مدل های مرسوم بودند. موتور های وانکل در آمریکا بسیار موفق شد و تا قبل از سال ۱۹۷۸ شرکت ۱ میلیون اتومبیل با موتور چرخشی تولید کرده بود. در آن سال همچنین اتومبیل سواری آر ایکس سون (RX-7) تولید شد که به یک مدل قطعی تبدیل شد.

 

با این وجود بحران نفتی در سال ۱۹۷۳ رؤیای اتومبیل های چرخشی را به دلیل اینکه بسیار به بنزین نیاز داشتند، به کلی از بین برد. فروش در آمریکا افت کرد و به واگذاری تمام پروژه های چرخشی منجر شد و تنها RX-7 باقی ماند. در سال ۱۹۷۹ شرکت فورد ۲۵% از سهام در شرکت مزدا را خریداری کرد.
در سال های بعد، شرکت فورد کم کم بر شرکت مزدا تأثیرگذار شد. در ابتدا مزدا ۱۲۱، مزدا ۳۲۳ و مزدا ۶۲۶ را برای فروش در استرالیا و کشورهای آسیایی به ترتیب به فورد فستیوا، لاسر و تلستار نشانه گذاری کرد. سپس یک کارخانه با سرمایه گذاری مشترک در آمریکا ساختند تا مزدا ۶۲۶، ام ایکس- سیکس (MX-6) و فورد پروب ( ایده  از ام ایکس – سیکس) را تولید کنند. شرکت فورد برای افزایش فروش از شرکت وابسته خود یعنی مزدا بسیار بهره برد.


در سال ۱۹۸۴ شرکت تویو کوگیو در نهایت مزدا نام گذاری شد. در همان زمان به سرعت در حال بهبود بود. مدل های اصلی ۱۲۱، ۳۲۳، ۶۲۶ و ۹۲۹ در دهه ۱۹۸۰ با کارکرد خوب خود باعث شدند که فروش ها افزایش یابند. مدل مخصوص جاده ام ایکس- فایو (MX-5) که یک مدل جدید لوتوس الان بود، یک موفقیت ناگهانی در آمریکا و اروپا بود و یک بار دیگر ثابت کرد که ژاپنی ها در جبران اشتباه ابداعات غربی ماهر هستند. در پایان این دهه، شرکت مزدا تصمیم گرفت مدل های خود را در جهت بخش اتومبیل فوق العاده توسعه دهد. شرکت در یک رده بندی مدل های میرورینگ آکورا، لگسوز و اینفینیتی را تولید کرد و نیز یک عنوان فرعی به نام اکسدوس و اینوس و یک اتومبیل با دو تایر خلق کرد. متأسفانه این پروژه بلند پروازانه در زمان نامناسبی ظهور یافت. صدمات اقتصاد پوچ باعث رکود فروش در ژاپن شد که به رکود اقتصادی دنیا در اوایل دهه ۱۹۹۰پیوست و در نتیجه شرکت مزدا بسیار ضرر کرد. شرکت مجبور شد این پروژه را فراموش کند و به دنبال سرمایه گذاران خارجی باشد.
یکبار دیگر شرکت فورد ناجی این شرکت شد. در سال ۱۹۹۷ سهم خود در شرکت مزدا را به سهم عمده ۳۴% افزایش داد و این امکان را برای رؤسای آن فراهم آورد تا دوباره شرکت را به پیش برند. در نتیجه دو شرکت بیشتر با هم متحد شدند. شرکت مزدا در سهم جایگاه های اتومبیل ( به عنوان مثال مزدا ۲، مزدا ۳ و مزدا ۶) با فورد آمریکایی و اروپایی شریک شد. حتی موتورهای بنزینی خود را به منظور تولید در مکان های دیگر به شرکت فورد ارائه کرد. اگرچه شرکت فورد در سال ۲۰۰۸ مقدار زیادی از سهام خود را به دلیل مشکلات مالی خود از شرکت مزدا خارج کرد، اما شراکت آنها همچنان پایدار بود.
در اوایل دهه ۲۰۰۰ تلاش کرد تا در عرضه اتومبیل های ورزشی ترقی کند این اقدام با اتومبیل آر ایکس ایت (RX-8) آغاز شد که از مدل آر ایکس اخیر پیشی گرفت و با مدل های ورزشی مزدا ۳ و مزدا ۶ ادامه یافت. این موضوع اقدامات شرکت را موفقیت آمیز به تصویر کشاند و بسیاری از رانندگان مشتاق را از سوی رقبای ژاپنی به سمت شرکت مزدا سوق داد.

تهیه و تنظیم: سایت صنعت www.sanat.me

برگفته از سایت autozine.org

 

گروه بهمن خودرو

گروه بهمن در سال 1331 تحت عنوان ((شرکت سهامی ایران خلیج کو)) با سرمایه اولیه 600 هزار ریال با نوع فعاليت حمل و نقل از جمله حمل و نقل دریایی و حق العمل کاری نمایندگی های تجاری تاسیس و شروع به‌کار نمود.

این شرکت از سال 1338با اخذ مجوز ساخت از سوی وزارت صنایع و معادن اقدام به مونتاژ وانت سه چرخ مزدا با ظرفیت 200 کیلوگرم نمود و سپس در سال 1350 با افزایش سرمایه، حوزه فعالیتش را به ساخت و مونتاژ انواع وانت های مزدا تغيير داد و در همين راستا ساخت و مونتاژ انواع وانت‌هاي مزدا 1000 cc با ظرفیت 500 کیلوگرم را به مرحله تولید رسانید.

در این سال نام شرکت به کارخانه اتومبیل سازی مزدا تغییر یافت. بعد از آن در سال 1363 وانت مزدا 1600 cc نیز به انواع تولیدات شرکت اضافه و نام شرکت به ایران وانت تغيير يافت. در سالهای  66- 65 ، شرکت به مونتاژ وانت مزدا 1800 cc  پرداخت و از اواخر سال 1372 در پی واگذاری سهام به بخش خصوصی، دگرگونی قابل‌ملاحظه‌ای در روند فعالیت های شرکت به‌وجود آمد و حوزه فعالیتش، با هدف تنوع‌بخشي در توليد محصولات، به ساخت و مونتاژ انواع وانت‌هاي‌ مزدا و خودروهاي مزدا سري323  تغيير يافت.

در تاریخ 28/4/1378 و بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام و با تغییر اساسنامه، نقطه عطف ديگري براي شرکت محقق شد و با تغيير نام آن به گروه بهمن، به عنوان يك هلدينگ، حوزه فعاليت‌هايش را به حوزه‌هاي توليدي، بازرگانی و سرمایه‌گذاری گسترش داد.

در سال 1383، گروه بهمن با هدف تولید کامیونهای سبک ، نیمه‌سنگین ،سنگین و مینی‌بوس،. با تاسیس شركت بهمن دیزل و تولید کامیونت های NPR-NKR-NQR  تحت برند ایسوزو ژاپن پا در عرصه تولید خودروهای تجاری نهاد و پس از مدت كوتاهي بازار اين نوع خودروهاي تجاري را در اختيار گرفت و افتخاراتي نظير خودرو ساز نمونه و یکی از 26 واحد صنعتی نمونه در کشور و صد شرکت برتر کشور را كسب كرد.

در سال 1384، گروه بهمن با راه‌اندازي خط مونتاژ خودروي سواري پاجرو دو ديفرانسيل تحت برند ميتسوبيشي ژاپن وارد بازار خودروهاي SUV شدو در سال 1385 گروه بهمن به منظور نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور اولین سری از خودروهای ون مسافربری با نام نارون با كاربري‌هاي متنوعي نظير جابه‌جايي مسافر،  حمل‌ونقل بار و آمبولانس را تولید نمود.

گروه بهمن در سال 1386 در راستاي توسعه و گسترش محصولات خود همگام با فناوري روز جهان ،تولید مزدا 3 را آغاز كرد. در همان سال و به منظور تنوع‌بخشي به سبد محصولات، با تأسيس مركز كاربري‌سازي، طراحي و توليد انواع کاربری‌هاي کامیونت‌های ایسوزو را در دستور كار قرار داد.

گروه بهمن در ادامه روند رو به رشد خود، در سال 1388 با به‌كارگيري تجارب فني چندين ساله در زمينه خودرو موفق شد وانت کاپرا در دو مدل تك‌ديفرانسيل و دوديفرانسيل و مینی‌بوس ایسوزو ژاپن با نام سحر را تولید كند و در سال 1389 مزدا 3 جدید را همگام با ديگر كشورهاي جهان به بازار ارائه كرد.

گروه بهمن با تمام تلاش سعی دارد با استراتژی ، سیاستها و اقدامات به موقع، رشد و توسعه خود را تضمین نماید. در همين راستا با راه‌اندازي خطوط تولید انواع مختلف خودروهاي مورد نياز كشور و منطقه، انواع شاسي، توليد قطعه‌هاي صنعتي و ريخته‌گري، انواع موتورسيكلت، دوچرخه و انجام فعاليت‌هاي بازرگاني و سرمايه‌گذاري مختلف، موفق به اخذ رکوردهای کم نظیری گردیده است.

لازم به ذكر است گروه بهمن اولين شركت خودروساز در كشور است كه موفق به اخذ لوح سبز از سازمان حفاظت محيط زيست و گواهي‌نامه IMS (سيستم يكپارچه مديريت) از شركت DQS  آلمان شده است.

 

مقایسه خودرو ها
آگهی های مورد مقایسه